Carputec har i samarbete med Botnic Agility Club rf utvecklat ett elektroniskt tidtagningsur för agility. Det viktigaste med tidtagningssystemet var att det skulle vara exakt och att tiden skulle visas på en stor display så att publiken skulle kunna följa med i tävlingen bättre.

Tidtagningssystemet testades för första gången under BAC´s officiella agility tävling 18.9.2010 med mycket gott resultat. Av över 240 starter missades endast 2 starter pga regn.

Efter detta har tidtagningssystemet använts av flera olika föreningar med långt över 10000 starter, där också med väldigt gott resultat.

Start/mål stolparna är väldigt enkla att ta i bruk, under de flesta banbyggen under vår testdag var det bara att sätta ner stolparna på ett ungefär och sen kollade man så att de var i linje och då var allt redo för att tävla. Stolparna är byggda så att det inte spelar någon roll vilken som är start respektive mål, dvs. när banan bygges om så att start / mål byter plats byter man enkelt bara plats på kablarna i kopplingsdosan som finns vid displayen.

Tidtagningssystemet består av:
– Display med stora siffror på stativ. 4, 6 och 10 tum höga siffror tillgängliga. I displayen finns även inbyggt vanlig klocka samt alarmklocka.
– Start och mål stolpar (2 par), bestående av 6 sensorer/reflektorer per par så att alla storleksklasser registreras utan att behöva göra några justeringar.
– Trådbunden fjärrkontroll för manuell start/stop och reset av klockan samt byte av visningsläge (vanlig klocka / tidtagningsur)
– Kablage. Längder helt enligt kundens önskemål.
– Användarskolning.

Pris för ett komplett tidtagningssystem som ovan börjar från 2190€ inklusive moms, kontakta oss för närmare detaljer.

Carputec uppdaterar även om era befintliga tidtagningssystem så att ni får en publik vänlig display eller om ni vill ha flera sensorer för att slippa justera mellan klasserna eller om ni bara vill få mera vädertåliga start/mål stolpar.

Intresserad?

Skicka en förfrågan så berättar vi mera.